Du er havnet på siden, der skal handle om Fiji. Den mest fantastiske ø-gruppe øst for Australien. Hvis du har brug for inspiration, eller tips til hvad du skal opleve på Fiji, hvor du skal tage hen osv., håber jeg, at du vil læse videre, og kan få gavn af mine tips til Fiji.

Først og fremmest så er det rigtig dyrt at rejse til Fiji, så da jeg var i Australien i 2019, besluttede jeg mig for, at jeg også ville besøge Fiji, da flypriserne fra Australien til Fiji er meget rimelige. Vi fløj med Virgin Australia, hvor vi gav ca. 2400 kr. pr. mand for en one way ticket.

D. 24. maj 2019 rejste jeg med min kæreste fra Perth i Australien til Fiji. En lang tur på ca. 10 timer med første stop i Sydney, og efterfølgende videre til Nadi på Fiji. Vi ankom sent om aftnen og skulle derefter på en to-tre timers køretur op nord på, hvor vi havde booket vores første hotel. Jeg brugte rigtig lang tid på at finde de overnatningssteder der passede perfekt til os. Jeg ville gerne have det hele – egen pool, egen strand, egen bungalow, solnedgang, lækkert mad, flot natur, fantastisk blåt vand osv. og jeg vil faktisk sige, at de to overnatningssteder, vi havde, gav os det hele!

Wananavu Resort Fiji

Første sted hed Wananavu Resort Fiji, og ligger på det nordlige af Fiji. Her havde vi valgt at bruge lidt ekstra penge og opgraderede værelset til honeymoon-værelset. Vi havde en kæmpe lejlighed! Kæmpe stue, som vi ikke rigtig brugte, kæmpe soveværelse med den flotteste seng, og med udsigt udover vores egen pool, palmer og havet. Derudover var der også det lækkereste badeværelse, både med indedøres- og udendøres bruser. Det var virkelig alle pengene værd at bruge de ekstra penge på så lækker en lejlighed. Hver dag kunne vi hoppe direkte i vores egen pool til den flottest udsigt uden at blive forstyrret af andre. Det betyder også, at jeg havde mulighed for at sole topløs, hvilket jeg er ret fan af.

Nok om lejligheden, hvad så med omgivelserne? Wananavu er et forholdsvist stort resort med en virkelig flot og lækker restaurant, palmer alle vegne, egen havn, flere pools, udsigt og hængekøjer i palmerne. Wananavu har det hele.. bortset lige fra den perfekte strand, man forbinder med Fiji. Det vidste vi dog godt på forhånd, og det her sted var primært booket på grund af den luksuriøse lejlighed.

Fiji-palmer-ferieMen der var ikke det, Wananavu Resort ikke kunne klare. En af dagene bookede vi en tur. Vi blev sejlet ca. 15 minutter fra Wananavu Resort til naboøen. Vi blev sat af ved den smukkeste strand, en rigtig Fiji strand, med den lækkerest frokost som resortet havde sørget for at lave til os. Vi havde også fået snorkeludstyr med, så vi kunne komme ud at snorkle i det smukke vand. Vi aftalte et tidspunkt, vi ville hentes på igen, og ellers skulle vi bare nyde kun at være os på den flotteste strand med det mest fantastiske vand.

Hver morgen var der lækker brunch på resortet. Til frokost og aftensmad bestilte vi fra menukortet – rigtig lækkert mad. Efter hver aftensmad blev vi budt på et glas cava er det mest venlige og hjælpsomme personale. Det er godt nok ikke den slags cava, vi kender fra Danmark. Cava er Fijis nationaldrink, og er lavet på rødder fra en plante – meget specielt, men noget man skal prøve når man er på Fiji.

Kæmpe anbefaling til Wananavu Resort, hvis du skal besøge Fiji og gerne vil have luksus, men heller ikke vil betale en bondegård. Efter fire dage på resortet blev vi kørt til Nadi havn, hvor vi havde booket en færgebillet, så vi kunne komme til vores andet overnatningssted. Sejlturen fra Nadi til Nacula tog ca. fire timer, men var virkelig smuk.

Oarsmans Bay Lodge

Vores andet overnatningssted var booket primært pga. bungalowen der var placeret lige ned til stranden. Vi blev indlogeret i den fineste bungalow med stor seng, bruser udendørs, hængekøje i palmerne og udsigt til stranden.

Stedet var helt fantastisk, for ikke at tale om personalet. De var så venlige og ville gøre alt for at give gæsterne en god oplevelse. Normalt er jeg ikke typen der vælger fisk, når jeg er ude at spise, men på Oarsmans Bay Lodge var der ikke så mange muligheder, der var middagen nemlig bestemt af kokken – og der var fisk hver dag. Men jeg lærte rent faktisk at elske at spise fisk. Vi fik serveret det lækreste mad, hver eneste dag.

Der er den smukkeste tracking-mulighed bag Oarsmans Bay Lodge, hvor man kan gå op på toppen af øen, og får den smukkeste udsigt. Derudover er det muligt, gratis, at låne paddleboards, snorkling udstyr m.m

Dagligt kan man tilkøbe diverse udflugter. Der er en fiskertur, hvor man kan komme ud og fange store fisk. Vi tilkøbte selv en tur hen til nogle grotter, hvor vi snorklede i grotter, og hvor man kunne springe fra klipper.

En lige så stor anbefaling til Oarsmans Bay Logde, som til Wananavu Resort. 10 dage var rigtigt fint på Fiji, men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, jeg ikke godt kunne have brugt nogle flere dage, for det var helt fantastisk.

Fiji-ferieFiji-ferie-solnedgang

Fiji-ferie-strandFiji-strand-vand